Na jaren werkzaam te zijn geweest in de accountancy branche, ben ik in 2014 een ander pad ingeslagen. Nog voordat ik de deur achter mij had dicht getrokken van het kantoor waar ik werkzaam was, waren daar al de eerste verzoeken van mensen of ik hen bij wilde staan in het één of ander. Hiermee boden zij mij een verschrikkelijk leuke en spannende uitdaging om als zelfstandig belastingconsulente aan de slag te gaan. Die uitdaging heb ik met beide handen aangepakt en heeft zich inmiddels ontwikkeld in iets groters dan ik zelf ooit had kunnen bedenken.

Mijn klantenportefeuille is erg gevarieerd en tot op heden mag ik nog steeds nieuwe opdrachten verwelkomen door voor namelijk de aanbevelingen van mijn klanten.

De opdrachten variëren van beknopte adviestukken, naar het voeren van de boekhouding tot aan het samenstellen van het jaarwerk met alle daarbij behorende aangiften. De meeste mensen die zich tot mij wenden zijn op zoek naar een boekhouder. Maar weten vaak zelf niet zo goed wat dit nu eigenlijk inhoudt.

Boekhouder, belastingconsulent of accountant? Wat is het verschil? Deze onduidelijkheid komt omdat de termen vaak door elkaar worden gebruikt. Veel ondernemers die een boekhouder hebben noemen het een belastingconsulent of zelfs accountant, omdat dit professioneler klinkt.

Iedereen mag zichzelf boekhouder noemen, het is namelijk een vrij beroep. In tegenstelling tot wat de meesten denken hoef je geen opleidingen of diploma’s te hebben om boekhouder te kunnen zijn.

Accountant is in tegenstelling tot boekhouder een beschermd beroep. Hiervoor is dus wel een opleiding en diploma vereist. De taak van accountants is voornamelijk het controleren van de cijfers.

De term belastingconsulent wordt ook regelmatig gebruikt. Een geregistreerd belastingconsulent heeft een opleiding op HBO-niveau afgerond en heeft hiermee gedegen kennis om belastingaangiftes op te stellen en om particulieren en kleine tot middelgrote ondernemers te adviseren. Daarnaast worden zij ingeschreven in het ledenregister van het Register Belastingconsulent.

yvette-kooi-overmij

Wat kunt u van mij verwachten?

Als Register Belastingconsulent kan ik zowel ondernemers als particulieren fiscaal adviseren en verzorg ik zowel uw administratie als de verschillende aangiften.
Als lid van deze beroepsvereniging word ik adequaat op de hoogte gehouden van de laatste nieuwtjes en feiten op fiscaal gebied. Deze werkzaamheden kan ik van uit mijn werkplek of gewoon bij u op kantoor verzorgen.

Vanuit mijn werkervaring als assistent-accountant heb ik gemerkt dat hier met name in het midden en kleinbedrijf grote behoefte aan is. Een ondernemer onderneemt; die moet zich niet bezighouden met administratie en belastingaangiften. Vaak beseft men niet eens dat men mogelijk een fiscaal probleem heeft. Er wordt verwacht dat de belastingadviseur de fiscale positie bewaakt en daarbij zowel oog heeft voor de actualiteit als voor de fiscale toekomst om zo het beste resultaat te bereiken.

Daarnaast kijk ik ook naar de persoonlijke aspecten van de klant en streef ik er naar om gedurende de samenwerking in de rol van financiële vertrouwenspersoon, voor zowel particulier als ondernemer te mogen groeien.

Geen enkele administratie of financiële situatie is het zelfde, ieder bedrijf is op zijn manier uniek. Graag maak ik op die reden geheel vrijblijvend een afspraak met u, waarin u uw wensen kenbaar kan maken en aan kunt geven wat u van mij verwacht.

Hebt u interesse of wilt u extra informatie? Neem gerust contact met mij op.

Like ons op Facebook

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar